Hoşgeldiniz

Hoşgeldiniz

Değerli Öğrenciler,

Fizik doğayı ve evreni anlama ve yorumlama bilimidir, sabır ve özveri ister.

Ülkelerin belirli bir gelişmişlik seviyesine ulaşmaları ve bu seviyede kalarak daha ileriye gitmeleri ancak temel bilimlere yaptıkları yatırım ile olmaktadır. Çünkü günümüzde teknolojik gelişmelerin ana kaynağı temel bilimlerde yapılan çalışmalardır. Ayrıca ülke kaynaklarının iyi değerlendirilmesi, çevreye duyarlı teknolojilerin geliştirilmesi, katma değeri yüksek ürün ortaya konulması ancak temel bilimlere yapılan yatırım ile mümkün olmaktadır.

Fizik Bölümü olarak amacımız öncelikle iyi bir temel fizik eğitimi vermektir. Bunu teorik ve deneysel derslerin uygun birlikteliği içinde yapmak istiyoruz.

Teorik derslerin yanında bazı derslerin laboratuvarı da bulunmaktadır. Deneysel derslerin çok faydalı olduğuna inanıyoruz. Bölümümüzde araştırma laboratuvarlarının yanında dört adet öğrenci laboratuvarı mevcuttur.

Fizik bölümü mezunları yüksek lisans ve doktora yaparak akademik hayata atılabilecekleri gibi mezuniyetten sonra pedagojik formasyon dersleri alarak çeşitli eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışabilmektedirler. Diğer yanda mezun öğrenciler Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu, Devlet İstatistik Enstitüsü, Telekom, TEDAŞ, Nükleer Araştırma Merkezi, hastanelerin radyasyon onkolojisi birimleri gibi birçok kamu ve özel sektörde kendilerine iş olanağı bulabilmektedirler.

Fizik Bölümü toplam 10 akademisyen (5 Profesör, 3 Doçent, 2 Dr. Öğretim Üyesi), 1 Dr. Araştırma Görevlisinden oluşan kadrosu ile Lisans ve Lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma yapabilme kapasitesine sahiptir.

Tekrar hoş geldiniz diyor sizlere başarılı ve mutlu bir gelecek diliyorum.

 

Prof. Dr. Atalay KÜÇÜKBURSA

Bölüm Başkanı

Son Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, Perşembe