Fizik ve Astronomi Topluluğu

Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde 2007-2008 eğitim öğretim yılında faaliyete geçmiş olan Fizik ve Astronomi Topluluğunun misyonu, astronominin de katkısıyla fiziği sevdirmek ve fiziğin hayatımızdaki yerinin ne kadar önemli olduğunu bilimsel bilginin halka aktarılmasında bir köprü görevi üslenmesidir.

Fizik ve Astronomi Topluluğu, maddenin en küçük yapı taşından başlayıp uzayın derinliklerine kadar her şeyi tanıtan bir topluluk olacaktır.

Topluluk Danışman Öğretim Üyesi: Prof. Dr. M. Emre KANSU
Topluluk Öğrenci Başkanı: Elanur BAYRAK
Topluluk web sayfası: http://sks.dpu.edu.tr/index/sayfa/3147/fizik-ve-astronomi-toplulugu

 

Etkinlikler

  • 29 Şubat 2008 Cuma günü İstanbul Doğuş Otomotion’da düzenlenen Einstein Sergisi ve TAEK’e bağlı Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne (ÇNAEM) teknik gezi düzenlenmiştir.
  • 08.05.2008 tarihinde Prof. Dr. Ömer YAVAŞ’ın katılımıyla “Hızlandırıcı Teknolojileri; Dünya ve Türkiye” adlı konferans düzenlenmiştir.
  • 25.12.2008 tarihinde Yard.Doç.Dr. Hatice DURAN YILDIZ (CERN-LHC, ATLAS Deneyi), Metin AYDAR (CERN-ATLAS Deneyi'nde Veri Analizine Doğru), Hatice YILMAZ (LHC'nin Gizemli Parçacığı, HIGGS) katılımıyla “Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'de yürütülen çalışmalar ve Dumlupınar Üniversitesi Fizik Bölümü'nün bu çalışmaları takip ve katılımı” adlı konferans düzenlenmiştir.
  • 17.03.2009 tarihinde Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü ve gözlemevi teknik gezisi düzenlenmiştir.
  • 25.03.2010 tarihinde Çanakkale şehitlikler ve gözlemevine gezisi düzenlenmiştir.
  • 22.03.2012 tarihinde İstanbul Oyuncak Müzesi, Koç Müzesindeki Plenatirium ve TAEK’e bağlı Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne gezi düzenlenmiştir.
  • 12.04.2012 tarihinde Yard. Doç. Dr. Metin ALTAN’ın katılımıyla “Yaşamın İçinden Evrenin Derinliklerine” konulu konferans düzenlenmiştir.
  • 01.05.2014 tarihinde Eskişehir Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’nda bulunan Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi, Sualtı Dünyası (Akvaryum) ile Odunpazarı semtinde bulunan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Balmumu müzesine gezi düzenlenmiştir.
Son Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2023, Cuma